נקטר לורי –Lori Nectar
מערכת העיכול של הלורים שונה מזו של תוכים אחרים, ובשל כך גם תזונתם שונה. תזונתם מורכבת מפרות, מצוף,
מאבקת פרחים (פולן) ואף מחרקים. לשונם המוברשת של הלורים מתאימה בצורה מושלמת לאיסוף צוף ופולן.
לורים רבים אוהבים לאכול פרחים כמו: פוקסיה, בגוניה, שן הארי, יערת הדבש ופרחים אחרים, כדי לקבל את הצוף.
כמו כן הם ניזונים גם מפרות כמו: תפוח, אגס, ענבים, תפוז, רימון, פפאיה, גויאבה, בננה, סברס ותאנים.
אווי מקס נקטר לורי הוא מזון מלא ומושלם המתאים ללורים, לפיג פארוט ולהנגינג פארוט.
נקטר לורי מכיל את כל המרכיבים הדרושים לתזונתם של תוכים אלה כגון:
פחמימות, חלבונים, חומצות אמינו, שומנים, ויטמינים, מינרלים, יסודות קורט, סיבים תזונתיים, פרוביוטיקה ופרביוטיקה. ובנוסף, הנקטר מועשר בתוספת של פולן דבורים ואבקת פרחים טחונים. לפולן דבורים יש חשיבות גדולה בשיפור הפעילות של פלורת המעיים, בחיזוק המערכת החיסונית ובמניעת התחמצנות המזון.
נקטר לורי מכיל את כל המרכיבים הדרושים לתוכים, ביחס המדויק. הוא מכיל אחוז נמוך של ברזל, ולכן הוא מתאים במיוחד לציפורים אוכלות צוף ופירות, הרגישות לעודפי ברזל. הוספת חומרים נוספים לנקטר אינה מומלצת ועלולה לשבש את ההרכב המאוזן.
מומלץ לגוון את תזונת הציפורים על ידי הוספת פרות טריים (רצוי פרות המכילים כמות נמוכה של ברזל,
שכן עודפי ברזל גורמים נזק לכבד). יחד עם זאת, מחסור חמור בברזל עלול להוביל את הציפורים למצב של אנמיה.
חשוב לדעת – בתזונת ציפורים הרגישות לעודפי ברזל, רצוי גם למעט את השימוש בפירות הדר, זאת בשל רמת החומציות הרבה שלהם, ובפרט בשל היותם מקור עשיר לוויטמין C. וויטמין C נקשר במעי לברזל ומשפר ספיגת במערכת העיכול.
במהלך תכנון המוצר, נלקח בחשבון השילוב של רמת הוויטמין C, יחד עם תוכן הברזל.
תכולה וערכים תזונתיים:
חלבונים: 11.6%, שומנים: 4.2%, לחות: 8.7%, סיבים תזונתיים: 3.6%, אפר: 2.8%.
חומצות אמינו: ל-אלנין, ל-ארגינין, אספרגין, ל-ציסטאין, חומצה ל-גלוטמית, ל-היסטידין, גליצין,
ל-איזולאוצין, ל-לאוצין, ל-מתיונין, ל-פרולין, ל-סרין, ל-פנילאלנין, ל-טירוזין, ל-ולין, ל-טריפטופן,
הידרוקסי-טריפטופן, ל-תראונין.
מינרלים ויסודות קורט: סידן, זרחן, מגנזיום אספרטאט, יודיד, אשלגן, נתרן, כלוריד, ברזל, אבץ,
נחושת, פלואור, מנגן, מוליבדנום.
ויטמינים: ויטמין A, ויטמין D3, ויטמין E, ויטמין K1, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B6, ויטמין B12,
ויטמין PP, נאצין, ויטמין H, ביוטין, כולין, חומצה פנטוטנית, חומצה פולית, קומפלקס ביופלבנואידים.
הוראות הכנה:
יש לערבב 15 גרם נקטר לורי ב- 100 מ"ל מים.
הנקטר עמיד למשך 24 שעות, ויש להכין נקטר חדש בכל יום.
בימים חמים, יש להחליף את הנקטר לאחר 12 שעות.
אין לחשוף את הנקטר לשמש ישירה.
בנוסף, יש להגיש בכלי נפרד מי שתייה.
ניתן להשיג באריזות של: 600 גרם, 3 ק"ג.