אווי מקס נקטר צופיות – AviMax Hummingbird Nectar
נקטר צופיות הוא מזון מלא ומושלם, המיועד לציפורים הניזונות מצוף כמו: צופיות, טנג'רים, האניקריפר ועוד.
הנקטר גם מהווה תזונה משלימה ותוספת חשובה לציפורים אוכלות פירות כמו: זמירים, בולבולים, סיבכיים, ועלוויות.
נקטר צופיות מבוסס בעיקר על צוף ופחמימות המספקים לציפורים מרהיבות אלה חלק חשוב מצרכי האנרגיה שלהם. הנקטר מכיל את כל המרכיבים הדרושים כגון: חלבונים קלים לעיכול, חומצות אמינו, שומנים, ויטמינים, מינרלים, יסודות קורט, סיבים תזונתיים, פרוביוטיקה ופרביוטיקה, פולן דבורים וספירולינה.
לפולן דבורים יש חשיבות בשיפור הפעילות של פלורת המעיים, בחיזוק המערכת החיסונית ובמניעת התחמצנות המזון.
לספירולינה יש השפעה חיובית על הדגשת צבעי הנוצות, בנוסף היא מסייעת במניעת התפתחות של פטריות בזפק.
הנקטר מכיל את כל המרכיבים הדרושים לצופיות, ביחס המדויק. הוא מכיל אחוז נמוך של ברזל, ולכן הוא מתאים במיוחד לציפורים אוכלות צוף ופירות, הרגישות לעודפי ברזל. הוספת חומרים נוספים לנקטר אינה מומלצת ועלולה לשבש את ההרכב המאוזן.
בעונת הריבוי, חשוב להוסיף לתזונתן, חרקים כמו: תולעי בופאלו, זבובי פרות, צרצרים וכו'. לחרקים יש חשיבות גדולה בעידוד הפריון, ומלבד זאת הם חיוניים והכרחיים להזנת הגוזלים.
מומלץ לגוון את תזונת הציפורים על ידי הוספת פרות טריים (רצוי פרות המכילים כמות נמוכה של ברזל,
שכן עודפי ברזל גורמים נזק לכבד). יחד עם זאת, מחסור חמור בברזל עלול להוביל את הציפורים למצב של אנמיה.
חשוב לדעת – בתזונת ציפורים הרגישות לעודפי ברזל, רצוי גם למעט את השימוש בפירות הדר, זאת בשל רמת החומציות הרבה שלהם, ובפרט בשל היותם מקור עשיר לוויטמין C. וויטמין C נקשר במעי לברזל ומשפר ספיגת במערכת העיכול.
תכולה וערכים תזונתיים:
חלבונים: 8.2%, שומנים: 2.3%, לחות: 6.5%, סיבים תזונתיים: 4.6%, אפר: 2.4%.
חומצות אמינו: , ל-ארגינין, ל-ציסטאין, ל-ליזין , ל-היסטידין, גליצין, ל-איזולאוצין, ל-לאוצין, ל-מתיונין,
ל-פרולין, ל-סרין, ל-פנילאלנין, ל-טירוזין, ל-ולין, ל-טריפטופן, ל-תראונין.
מינרלים ויסודות קורט: סידן, זרחן, מגנזיום אספרטאט, יודיד, אשלגן, נתרן, כלוריד, ברזל, אבץ,
נחושת, פלואור, מנגן, קובלט.
ויטמינים: ויטמין A, ויטמין D3, ויטמין E, ויטמין K1, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B6, ויטמין B12,
ויטמין PP, נאצין, ויטמין H, ביוטין, כולין, חומצה פנטוטנית, חומצה פולית, קומפלקס ביופלבנואידים.
הוראות הכנה:
יש לערבב 15 גרם נקטר צופיות ב- 100 מ"ל מים.
הנקטר עמיד למשך 24 שעות, ויש להכין נקטר חדש בכל יום.
בימים חמים, יש להחליף את הנקטר לאחר 12 שעות.
אין לחשוף את הנקטר לשמש ישירה.
בנוסף, יש להגיש בכלי נפרד מי שתייה.
ניתן להשיג באריזות של: 600 גרם, 3 ק"ג.